MeLine – Pigmentbehandeling

Chronische zonschade, maar ook trauma, medicijngebruik, zwangerschap, hormonen, krabben aan de huid of agressieve huidbehandelingen kunnen pigmentproblemen geven. Wij werken met diverse producten voor pigmentreductie waaronder MeLine van dr. Bouffard.

Wat maakt MeLine zo uniek? De kracht is het ingrediënt tranexaminezuur, hét anti-pigmentstofje anno nu!

MeLine is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk phototype, pigmentsoort of lichaamsdeel. Óók de donkere huid en de moeilijke chronische pigmentproblemen zoals melasma kunnen veilig worden behandeld. De producten en behandelingen zijn super specialistisch en vereisen de nodige ervaring en kennis als huidspecialist om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. (Artsen schrijven het tranexaminezuur, in orale vorm en in een tot zes keer lagere dosis- voor aan patiënten met een hardnekkige vorm van melasma en aan mensen met donkere pigmentkringen rondom de ogen.)

De combinatie van intensieve ingrediënten en tranexaminezuur maakt MeLine uniek. “De combinatie van actieve ingrediënten werkt gecontroleerd en vernietigend op de melaninesynthese”

MeLine is een kuur van meerdere behandelingen in combinatie met productgebruik en bedoeld om het pigment van binnenuit af te breken. De resultaten zijn schitterend! Deze pigmentbehandeling kan enkel worden uitgevoerd wanneer de MeLine producten voor thuisgebruik tijdens de kuur worden gebruik (verplicht)!

MeLine behandeltraject

De MeLine is een kuur van 3 tot 4 maanden waarmee elke vorm van pigment drastisch verminderd kan worden. De kuur bestaat uit twee peeling-masker-behandelingen en één of twee ID (microneedling) behandelingen én een thuispakket. Tijdens het thuisgebruik wordt de instituutbehandeling voortgezet.

MeLine Behandeling 1: MeLine Peelingmasker

Er wordt gestart met een peelingmasker-behandeling in het instituut waarna de behandeling vanaf dag 3 verder thuis wordt voortgezet. De combinatie van de actieve werkstoffen (onder andere tranexaminc acid en retinal) geven een sterke en vernietigende werking tegen de melanine synthese. Proces van pigmentaanmaak wordt verstoord, het tyrosinase enzym wordt vernietigd en groei van epidermale cellen worden versneld.

MeLine Behandeling 2: MeLine ID microneedling

Na 3-4 weken plannen we een ID-behandeling voor je in.

De combinatie van specifieke ingrediënten van de MeLine ampul, die in combinatie met microneedling wordt gebruikt, zorgt voor anti-oxidatie en heeft een ontstekingsremmende werking. De werkstoffen die een pigmentvernietigende werking hebben, verstoren de aanmaak van nieuw pigment en reeds bestaande pigment-ophopingen.

MeLine Behandeling 3: MeLine Peeling-Masker

De behandeling wordt uitgevoerd zoals bij de eerste MeLine-behandeling, echter blijft het peeling-masker nu langer op de huid zitten. De behandeling is door de vorige behandelingen én voortzetting van de behandeling door thuis gebruik, geïntensiveerd.

Meline Behandeling 4: Meline peeling masker

Indien nodig voeren wij nogmaals een peeling behandeling uit. Wij beoordelen de huid na elke behandeling en geven dan een gepast advies voor het vervolg.

Na de behandelingen & bijwerkingen

Na deze therapeutische behandelingen in de salon komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is direct zonlicht verboden. Dagelijks dient er meerdere malen een SPF 30+ te worden aangebracht.

De thuisproducten bevatten veel verhelderende stoffen, anti-oxidanten, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling-behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met SPF.

Resultaten

Na 1 maand is er ongeveer 50% vermindering van de pigmentvlekken en bovendien zal de huidconditie verbeteren.

Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Het nachtproduct en het onderhoudsmasker dienen na de kuur nog te worden blijven gebruikt om het pigment te blijven verhinderen. Na 8 maanden kan de MeLine indien nodig worden herhaald.

Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.

Besef wel dat een pigmentprobleem altijd door interne en externe factoren opnieuw geactiveerd kan worden. Daarom is het belangrijk om het resultaat thuis te onderhouden en de oorzaak van de pigmentvlekken ook zoveel mogelijk aan te pakken. Pigmentvlekken kunnen terugkomen, indien u uw huid niet beschermt tegen UV-straling.

MeLine Behandeling 1: MeLine Mask €149,-

Deze MeLine Behandeling 1: MeLine Peelingmasker behandeling bestaat uit:

  • Reiniging van de huid;
  • 00 Prep ampul;
  • 01 MeLine masker behandeling;
  • 03 MOIST – hyaluronzuur moleculen herstellen vochtbalans, herorganiseren de huid, stimuleren herstel en brengen doorbloeding in balans;
  • 04 BB – om de huid te beschermen tegen UV stralen.

Uw huidspecialiste geeft u een advies op maat voor de nazorg, uitleg over de MeLine thuis advies en behandeladvies.

2e MeLine Behandeling: MeLine ID microneedling €149,-

Deze MeLine Behandeling: MeLine ID microneedling behandeling bestaat uit:

  • Reiniging van de huid;
  • ID – microneedling met de ID ampul – combinatie van actieve ingrediënten met een pigmentvernietigende werking die de aanmaak van pigment en bestaand pigment aanpakken. Tevens een
  • anti-oxiderende en ontstekingsremmende werking;
  • 03 MOIST – hyaluronzuur moleculen herstellen vochtbalans, herorganiseren de huid, stimuleren herstel en brengen doorbloeding in balans;
  • 04 BB – om de huid te beschermen tegen UV-stralen.

Uw huidspecialiste geeft u een advies op maat voor de nazorg, uitleg over de MeLine thuis advies en behandeladvies.