Pigmentvlekken geen probleem

Aan pigmentvlekken kunnen we gelukkig een hoop verbeteren, maar aangezien elke pigmentatie anders is starten we altijd met de skincheck. Hierbij krijgt u uitleg over het soort pigment en de meest optimale behandelmethode.

Wat is pigment?

Pigmentatie is soms erfelijk, maar ontstaat meestal door teveel zonlicht, huidbeschadiging, verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die je ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan hyperpigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie.

Sommige soorten pigment ontstaan onder invloed van hormonen, zoals bijvoorbeeld het zogenaamde zwangerschapsmasker. Op middelbare leeftijd kun je te maken krijgen met zogeheten ouderdomspigmentvlekken, die zich uiten in grotere, grillige vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

De vorming van pigmentvlekken kun je deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en je gezicht elke dag en in elk seizoen in te smeren met een goede zonnebrandcrème van minimaal factor 40 verminder je het risico op pigmentvlekken aanzienlijk.

Ook na behandeling van pigment blijft het insmeren van groot belang om verdere pigmentatie te voorkomen. Wij zullen je adviseren welke behandeling het beste werkt voor het type pigment dat je hebt.

Er zijn diverse mogelijkheden om dit op verantwoorde wijze te verwijderen.

Wij bieden de volgende opties aan: