Acne? Wij helpen je er graag van af

Acne is een vervelende, veel voorkomende huidaandoening die onder invloed van hormonen aardig wat last kan veroorzaken. Het is niet raadzaam om, wanneer dit huidprobleem zich voordoet, zelf te gaan experimenteren, omdat het zich kan manifesteren als een ernstig huidprobleem. Het is daarom heel belangrijk om in een vroeg stadium een schoonheidsspecialist te raadplegen. En dan ben je voor een professionele behandeling met Nimue bij ons aan het juiste adres.

We spreken van acne als de poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat onder andere doordat dode huidcellen de ingang van poriën vernauwen of blokkeren. Hierdoor hoopt de talg zich in de poriën op, samen met bacteriën en vetzuren. Als een porie scheurt, ontstaat er een ontsteking in de omliggende huid en verschijnt er een puistje. Acne wordt ook wel “jeugdpuistjes” genoemd. Hoewel niet helemaal juist, omdat ook volwassenen er nog last van kunnen hebben, geeft deze term wel aan dat dit type acne vooral tijdens de puberteit voorkomt. Vrijwel niemand komt de puberteit door zonder acne. Wel kan acne zich op totaal uiteenlopende wijzen uiten. Bij de één blijft het bij enkele onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening met behalve pukkels en puistjes in het gezicht (neus, voorhoofd, wangen) ook op de rug en de schouders, in de hals of nek.

Behandelplan en vergoeding via de aanvullende verzekering

Een persoonlijk plan van aanpak is zinvol bij acne. Samen gaan we bekijken wat de beste mogelijkheden zijn voor een optimaal resultaat en krijg je altijd onze begeleiding bij de bestrijding van acne. Wij staan je zeven dagen per week bij voor advies via Whatsapp en bieden gratis service bij ons behandelplan aan, zoals even een paar vervelende pustels verwijderen indien nodig.

Wij hebben de acne specialisatie inclusief ANBOS registratie en AGB code waarmee vergoeding mogelijk is via de aanvullende verzekering.

Uiteraard is de samenwerking tussen klant en behandelaar erg belangrijk en de geadviseerde producten voor thuis zullen stipt moeten worden gebruikt om zo de poriën open te houden en de huid schoon te houden.

Bij ernstige vormen van acne die wij zelf niet kunnen behandelen verwijzen wij door naar de huidtherapeute of de dermatoloog.