Geschiedenis

Esse betekent ‘zijn’ in het Latijn.

Het merk vestigde zich aanvankelijk op de opkomende markt van biologische huidverzorging in Zuid-Afrika.

In 2009 begon het bedrijf met de overstap naar probiotische huidverzorging. Vroege bevindingen van het Human Microbiome Project begonnen de conventionele kijk op de huid te veranderen en Esse begon de huid te zien als een ecologie van menselijke en microbiële cellen en het proces om deze nieuwe visie op te nemen in de formulering van haar producten begon.

Het bedrijf onderzoekt actief de toepassing van nieuwe probiotische soorten en toedieningsmethoden om veroudering tegen te gaan en de gezondheid van de huid te optimaliseren.

Probiotische huidverzorging.

Optimale huidconditie hangt af van de probiotische microben die erop en erin leven. Zonder microben kan je huid haar basisfuncties niet uitvoeren en neemt de snelheid van huidveroudering sterk toe.

Esse creëert een omgeving op de huid die de groei van nuttige microben bevordert. Het gebruikt prebiotica om selectief goede microben te voeden en bevat LIVE probiotische microben in twee van de serums om functionele veranderingen aan te brengen in het microbioom van de huid.

Esse gelooft niet in het beschadigen van de huid bij het nastreven van resultaten op korte termijn, het optimaliseert de gezondheid van de huid om veroudering op lange termijn te vertragen.

Sinds onze oprichting zijn we trouw gebleven aan onze kernprincipes: we zijn gecertificeerd biologisch, veganistisch en dierproefvrij. We steunen eerlijke handel en zijn een CO2-neutraal bedrijf.